Benzinkutak - nőnek, mint a gomba

2006. július 28., 10:00 , 289. szám

Bárki tapasztalhatja, hogy Kárpátalján a kelleténél jóval több üzemanyagtöltő állomás működik, főleg az országhatár közeli településeken. Újabbak is épülnek, van, ahol a negyededik, ötödik egymás szomszédságában. A miértekre nem egyszerű választ kapni, főleg nem hivatalos forrásból.

A Megyei Állami Közigazgatási Hivatal adatai szerint megyeszerte 325 benzin- és gázolaj-, továbbá 65 földgáztöltő állomás üzemel. Jelenleg bárki, bárhol beüzemelhet töltőállomást, ha arra engedélyt kap az illetékes önkormányzattól, illetve eleget tesz a tűzoltóság, a Köjál, az ökológiai szolgálat, a fogyasztóvédelmi hatóság stb. által támasztott követelményeknek.

A benzinkútdömping nem lankad. A nagyszőlősi járási Tiszaújlak körzetében például hat benzinkút működik, ebből egy a faluban, alig néhány méterre a lakóházaktól. Ráadásul további két töltőállomás is épül Tiszabökény és Tiszaújhely határában.

A Beregszászi járásban három határátkelő működik, így nem véletlen, hogy itt szinte tobzódnak az üzemanyag-forgalmazók. A járási közigazgatáshoz tartozó földterületeken jelenleg hét benzinkút üzemel, és további kettő épül az Asztély-Beregsurány határátkelő közelében. Beregszász területén jelenleg 10 (!) töltőállomás van, de a 11. megépítését is engedélyezte a városi tanács. A nemrég önállósult Asztély körzetében hat benzinkút üzemel, és továbbiak is épülnek.

Az ember azt gondolná, hogy minél több benzinkút üzemel egy településen, annál nagyobb bevételt könyvelhet el a helyi tanács. A valóságban ez azonban nem így van. Mezőkaszonyban 6 üzemanyagtöltő-állomás működik, ám egyik sem helyben van bejegyezve, ezért nem is ide adózik. A forgalom és bevétel utáni adó az üzemeltető vállaltok székhelyére fut be: Ungvárra, Munkácsra, Beregszászba. A helyi tanács egyedül a töltőállomás által használt földterület adójára tarthat igényt, ám arra sem minden esetben.

Az üzemanyagot, ahogy a világon mindenütt, Kárpátalján is nagykereskedők: konszernek és holdingok, a szláv szleng szerint "cápák" forgalmazzák. Az egyik ilyen kárpátaljai megaforgalmazó a Ăŕëíŕôňîăŕç, mely az OKKO kutakon értékesíti kőolaját. Kárpátalján 22 OKKO és 17 WOG kút üzemel, így csak ez a két hálózat szinte teljes egészében lefedi a régiót.

Ugyancsak nagyforgalmazó a TOB Âĺńňŕ-Ńĺđâłń-Óćăîđîä, mely az Óćăîđîäíŕôňîďđîäóęň jogutódja. Az ungvári jegyzésű cég idén májusban kapott engedélyt 15 kárpátaljai töltőállomás felvásárlására.

Az üzemanyag-forgalmazás jövedelmező üzlet, főleg a "nagyoknak". Nem véletlen a társulásokba, holdingokba tömörülés, hisz az országos konszernek nagyobb eséllyel maradnak fenn a piacon. Másrészt a fejlesztés-beruházások is sok pénzt felemésztenek, nem ritka, hogy egy-egy nevesebb piaci szereplő 1,5-2 millió dollárt is befektet egy korszerű benzinkút kiépítésébe.

Az üzemanyag-forgalmazás átláthatósága egyelőre sok kívánnivalót hagy maga után. Ezt látszik alátámasztani Oleg Havasi, a megyei állami közigazgatás vezetőjének július elején kelt megbízatása az illetékes főosztályok felé. Az állami adóhatóság köteles számba venni azon vállalatok listáját, melyek forgalmaznak üzemanyagot, ám nincsenek bejegyezve az adóhatóságnál, és nem fizetnek forgalmi adót. A Köjál vizsgálja az egészségügyi, az ökológiai szolgálat a természetvédelmi előírásoknak való megfelelést. Az illetékes földhivatalok a benzinkút-üzemeltető cégek földhasználati, -bérlési jogát kötelesek vizsgálni.

Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Az elgondolás ugyancsak időszerű...

P. Zs.