Vasárnapi mulatságok

Újkenyér, színes tévé, focimeccs

2006. augusztus 11., 10:00 , 291. szám

Az újkenyér tiszteletére tartott falunapot Tiszaújhely múlt vasárnap. A helyi általános iskola udvarán az idei búzából sütött kenyeret Szucs Béla görög katolikus és Molnár Lóránt református lelkész áldotta meg. Üdvözölte a jelenlévoket Oleg Ljubimov, a járási közigazgatás elnöke, a járási tanács képviseletében pedig Bartha József alelnök köszöntötte az egybegyulteket. Mint hangsúlyozta, békétlen világunkban különösen fontos, hogy tiszteljék egymást a különbözo nemzetiségu, vallású emberek, ahogyan azt a tiszaújhelyiek is teszik évszázadok óta. Zelik Ferenc polgármester megköszönte mindazok fáradozását, akik elosegítették a második falunap megszervezését, lebonyolítását.

A falunapi közönséget színes kulturális musor szórakoztatta: felléptek a helyi és a Tiszaújlaki Muvészeti Iskola növendékei, a tiszaújhelyi kultúrház táncosai, a Kisfecske helyi amator bábcsoport, szavaltak az általános iskola egykori diákjai, megzenésített verseit adta elo a Mécs László-díjas Lorinc Gábor. A sportpályán futball- és szkanderbajnokság, valamint ügyességi versenyek zajlottak. A tombolajátékban színes televízió, mikrohullámú süto és egy kerékpár talált gazdára. Az utcabálon az Öcsi és Viki nevu zenekar (Bilák András és lánya, Viktória) szórakoztatta a falubelieket.

Borzsován szintén vasárnap rendezett falunapot a helyi községi tanács a Borzsa folyó melletti pavilonban. Az összegyulteket Fornosi Béla, Borzsova polgármestere megnyitója után Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke, a KMKSZ Beregszászi Középszintu Szervezetének alelnöke köszöntötte. Ezt követoen a helyi óvodások énekes-táncos musort adtak elo nagy sikert aratva, majd a Borzsovai Általános Iskola 6. osztályos tanulói csárdást és verseket, a 8. osztályosok pedig diszkótáncot adtak elo. Az iskolások az idosebb korosztályra is gondoltak musorukban, hangsúlyozva: múltunk az idosebb generáción alapszik. Ebbol kifolyólag Nagy Dóra 9. osztályos tanuló elszavalta Óbecsey István Szeressétek az öregeket c. versét. A 8. és 9. osztályosok magyar népdalcsokrot adtak elo, majd Nagy Kitti Szabó Lorinc: Ima a gyermekekért c. versét mondta el. Volt még a repertoárban modern- és cigánytánc, majd végezetül színdarab következett.

A mostoha idojárás ellenére kispályás focibajnokság zajlott, majd ezt követoen mindenki ingyen fogyaszthatott a több mint kétszáz liter bográcsgulyásból. Volt még tombolasorsolás, körhinta, majd kezdetét vette a hajnalig tartó utcabál, ahol az idosebbeknek a Bózsár zenekar húzta a talpalávalót, a fiatalabbak számára pedig diszkózene szólt.

P. Zs. F. Zs.