Aréna Fesztivál - 2006

2006. augusztus 18., 10:00 , 292. szám

Idén eső és őszies időjárás fogadta az Aréna Fesztivál 2006 résztvevőit a Bene környéki folyóparton. A fiatalokat azonban mindez nem zavarta: az augusztus 10-i tábornyitás idején állt a sátortábor, főtt a vacsorának való, és nagyszámú lelkes közönség várta a fesztiválnyitó Republic-koncertet.

A csütörtök esti ünnepélyes megnyitón Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke felhívta a fiatalok figyelmét: fontos, hogy a fesztiváli szabadság ne változzon szabadossággá, és ne feledjék, felelősséggel kell viseltetniük saját maguk és társaik iránt. A jelenlévők néma csenddel emlékeztek a tavalyi fesztiválon történt tragikus baleset áldozatára.

A fesztiválnyitó Republic-fellépés méltán emlékezetes marad a közönség számára. A kétórás koncertet követően az együttes frontembere, Bódi László, alias Cipő derekasan állta a sarat, pontosabban a rajongó-özönt: dedikálta a zenekar promóciós anyagát, mosolygott a baráti fotókon.

A fesztivál helyszínén időnként órákig zuhogott az eső, megnehezítve a szabadtéri programok levezetését. A sátortábor lakóinak nem kis munkát adott nomád lakhelyük vízmentesítése, szárazon tartása, emellett több autó is beragadt az agyagos földúton. A bulihangulat azonban nem lankadt, amint kisütött a nap, minden ment tovább: megszerveződtek a kispályás foci- és vízifoci-csapatok, valamint folytatódtak a programok: motorostalálkozó, tehetségkutató verseny, bográcsgulyásfőző-verseny, ökörsütés, iszapbirkózás, strandröplabda-verseny stb. Idén sem maradt el a szépségverseny, bár ezúttal csak a fiúk bátorkodtak versengeni az elsőbbségért. A folklór-program keretében a Derceni Gyöngyösbokréta Népi Együttes, a dédai és asztélyi művelődési ház tánckarai, valamint Jőrös Andrea viski énekes szórakoztatta az érdeklődőket.

Esténként egymást váltották a zenekarok a korszerűen felszerelt színpadon, a hangszórók szinte megállás nélkül hirdették: tombol a hangulat a Borzsa parton. Honi és magyarországi előadók egyaránt felléptek - a Kárpátia, Gáspár Laci, az Iron Maidnem, a Meltdown, a Tribute Band stb. - számos zenei műfajt képviselve. A fesztivál szervezőinek nagy meglepetésére Tóth Gabi megasztáros énekes az utolsó pillanatban, gyakorlatilag percekkel a kezdés előtt, lemondta szereplését. A szervezőket megdöbbentette a hatodik éve megrendezett fesztivál történetében eleddig példátlan eset, és tervezik az ilyenkor szokásos jogi lépések megtételét.

A helyszínen tapasztalt hangulat alapján bízvást elmondható: a nehézségek és akadályok nem szegték kedvét sem a szervezőknek, sem a résztvevőknek. Minden jel arra mutat: Aréna Fesztivál lesz jövőre is!

P. Zs.