A lövészdandár adománya

Könyvek a főiskolának

2006. augusztus 18., 10:00 , 292. szám

Csaknem kétezer kötetet adományozott a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Könnyű Lövészdandár a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolának; a könyvadományt Szűcs András dandárparancsnok adta át Csabai Lászlóné nyíregyházi polgármester jelenlétében dr. Soós Kálmán rektornak.

A dandár hajdúhadházi Vay Ádám kiképzőbázisán tartott jelképes könyvátadó ünnepségen Szűcs András elmondta, hogy 2004-ben számolták fel alakulatok nyíregyházi zászlóalját. Az azóta raktárban őrzött könyvállományt juttathatják el most a nyíregyházi önkormányzat segítségével a beregszászi főiskolásoknak.

Csabai Lászlóné - utalva arra, hogy a mostani könyvadomány eljuttatásában komoly szerepet vállalt, illetve vállal a Nyíregyházi Honvéd Egyesület - örömét fejezte ki, hogy egyre több civil szervezet működik és vállal át a közigazgatástól olyan feladatokat, amelyektől gazdagabb lesz az ország.

Dr. Soós Kálmán rektor hangsúlyozta, ez az adomány is tanúsítja: a könyvek, a szellemi termékek nem ismernek határokat, e könyvcsomag is jelképezi, hogy a magyar kultúra egységes és oszthatatlan.

Az 1996-ban alakult beregszászi főiskolának megalakulásakor egyetlen könyve sem volt, azóta pályázatokkal negyvenezerre duzzadt a könyvtári állomány. Miután szűkülnek a pályázati lehetőségek, minden adománynak rendkívüli módon örülünk - mondta a rektor.

Tóth Sándor nyugállományú honvéd alezredes, a Nyíregyházi Honvéd Egyesület elnöke közölte: részt vállalnak a beregszászi főiskola felújításra váró épületei, termei korszerűsítését célzó szervezési munkából. Bejelentette: kezdeményezésükre Nyíregyháza önkormányzata 300 ezer forinttal támogatja a beregszászi főiskola épületében a Nyíregyháza Terem kialakítását. (MTI)