Hálaadó istentisztelet Fornoson

Megújult a református templom

2006. szeptember 1., 10:00 , 294. szám

A munkácsi járási Fornos református gyülekezete temploma megújulását hálaadó istentisztelettel ünnepelte, melyen Horkay László, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

Az egyházközség nevében Gergely Szabolcs tiszteletes köszöntötte az egyházi elöljárókat, és lelkipásztorokat, Himinec György polgármestert, a meghívott gyülekezetek küldöttségeit. A lekciót Szántó János esperes olvasta, majd a gyülekezet hálát adva az Úrnak azért imádkozott, hogy "a kegyelem Istene tegye áldottá Igéje hallgatását, befogadását és megtartását."

Ünnepi igehirdetésében Horkay László püspök elmondta: János evangéliuma hozzásegít, hogy meglássuk Jézust igazi dicsőségében. "Itt vagyunk mindnyájan, ebben a gyönyörűen felújított templomban. Jézus szavát hallottuk, mely nekünk szól ma - meggyógyultál? Ha ez megtörtént az életedben, akkor azt mondja Jézus, hogy eredj és többé ne vétkezzél. Mert Jézus, aki többet szenvedett mindannyiunknál, a betegek orvosa, ő tökéletes gyógyulást akar mindenkinek adni, és nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítja" - mondta a püspök úr, azzal folytatva: "Ahol a templom megújul és megújulnak a szívek, ott Jézus örömmel jön elő. Én hiszem, hogy itt van most is."

Gergely Szabolcs fornosi tiszteletes vázolta a református templom történetét, majd a meghívott lelkészek, vendégek köszöntötték a gyülekezetet. Az istentisztelet a hívek és templom megáldásával ért véget.

Baráth József