Sufrics kontra média

2006. szeptember 1., 10:00 , 294. szám

Zárolták a Sztarij Zamok -Palanok című megyei hetilap számláit. Az ungvári városi-járási bíróság helyt adott a Marija Sufrics, Nesztor Sufrics krími legfelső tanácsi képviselő édesanyja által a lap főszerkesztője ellen benyújtott keresetnek. A bíróság döntése értelmében Jurij Klovanics főszerkesztőnek 10 ezer hrivnyát kell kifizetnie a felperesnek okozott erkölcsi kárért - közölte a zik.com.ua.

A Sufrics család azt követően fordult elégtételért a bírósághoz, hogy tavasszal a Sztarij Zamok egyik írásában a képviselő édesanyjának állítólagos kárpátaljai tulajdonaival foglalkozott. Jurij Klovanics értetlenségének adott hangot a bírósági határozatot illetően, mivel, mint kifejtette, a lap kommentár nélkül idézte Jurij Lucenko belügyminisztert és közölte az ügyészség sajtószolgálatának információját.

A megyei fellebbviteli bíróság megerősítette az első fokú döntést.

Klovanics felhívja a figyelmet, hogy a Sufrics család hasonló keresetet nyújtott be a Novini Zakarpattya című lappal szemben is, ám az ügyet más bíró tárgyalta, s az a határozat született, hogy a bíróság nem tárgyalja a keresetet mindaddig, míg le nem zárul a legfőbb ügyészségnek a család kárpátaljai privatizációs ügyleteivel kapcsolatban indított vizsgálata. (zik.com.ua/korrespondent.net)