Vigyázzunk a hitelkártyáinkra!

2006. szeptember 1., 10:00 , 294. szám

Az utóbbi időben a hitelkártyákkal való csalások váltak a szélhámosok egyik legjövedelmezőbb "vadászterületévé". Hogy védekezhessünk a rendkívül leleményes csalókkal szemben, ismernünk kell néhány alapvető tényt.

A szélhámosok a legkülönfélébb módokon szerezhetnek információt: átírhatják az adatokat kézzel, ha önök valamiképpen hozzáférhetővé teszik azokat néhány pillanatra, megvásárolhatják azon üzletek, éttermek alkalmazottaitól, ahol fizettek kártyáikkal, felállíthatnak hamis pénzkiadó-automatákat is, illetve különféle leolvasó berendezéseket csatlakoztathatnak az igaziakhoz. A legelterjedtebb adatlopási módszereket az Internet kínálja: a csalók együttműködnek a számítógépes hackerekkel, akik feltörik a bankok és internetes "boltok" portáljait, így férve hozzá az ügyfelek bizalmas információihoz.

A legfontosabb, hogy amennyiben az a gyanújuk támad, hogy illetéktelenek használják a hitelkártyájukat, azonnal értesítsék erről a bankjukat. Hívják fel a kiszolgáló pénzintézet ügyfélszolgálatát, és személyesen jelentsék be, hogy a hitelkártya tulajdonosaként kérik annak letiltását.

A kártyát ilyenkor automatikusan blokkolják, az ügyfélszolgálat alkalmazottja látja az ön kártyájával végrehajtott valamennyi tranzakciót. A továbbiakban a bank illetékes szolgálatai erednek a csalók nyomába.

Letilthatja az ügyfél a hitelkártyáját SMS segítségével is. Amennyiben a kártya tulajdonosa rendelkezik a mobiltelefonos banki szolgáltatásokat lehetővé tevő szerződéssel, lényegesen csökkentheti a csalás tényének beazonosításához és megszüntetéséhez szükséges időt, hiszen automatikusan értesítést kap a kártyával végrehajtott valamennyi műveletről, illetve az ügyfélszolgálat hívása helyett egyetlen SMS segítségével letilthatja annak további használatát.

A bank általában a klienssel kötött szerződés alapján téríti meg a csalók okozta veszteséget, amennyiben a hitelkártyát nem az ügyfél hibájából törték fel. A nemzetközi gyakorlatban megtérítik a keletkezett kár 100 százalékát, s igyekeznek eltusolni az esetet, nehogy kiderüljön, valakinek sikerült hozzáférnie ügyfeleik pénzéhez. Az ukrajnai bankok azonban általában igyekeznek nem belefoglalni a klienseikkel kötendő szerződésbe a hitelkártya-feltörők által okozott kár megtérítésének kérdését. A szerződés legtöbbször csak a kártyák ellopásának esetére ígér kártérítést. A pénzintézetek fokról fokra igyekeznek bevezetni a hitelkártyák biztosításának gyakorlatát, ezáltal a biztosítókra hárítva át a csalók okozta károk megtérítését.

Sajtóértesülések szerint az ukrán hitelkártya-tulajdonosok veszteségei 2005-ben mintegy 60 millió hrivnyát tettek ki. (korrespondent.net/Kárpátalja)