EU-megfelelési és tudásközpont Beregszászban

2006. szeptember 8., 10:00 , 295. szám

A kis- és középvállalkozások szakmai támogatására EU-megfelelési és tudásközpontot hoznak létre szeptemberben a magyar Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával a Szolnoki Főiskolán.

A programot a főiskola két helyszínen valósítja meg, a közép-alföldi vállalkozók segítésére Szolnokon, a kárpátaljaiak szakmai támogatására pedig Beregszászon. A beregszászi program megvalósítására az Szolnoki Főiskola a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központjával kötött megállapodást.

Az MTI tájékoztatása szerint elsőként ajánlják a "Versenyképesség és üzleti tervezés" című 120 órás tanfolyamot, amelynek keretében vállalati gazdaságtani, pénzügyi, adózási, számviteli, tervezési, EU, marketing, menedzsment és a pályázással kapcsolatos ismereteket oktatnak. A képzés mellett folyamatos, "személyre szabott" tanácsadói munka folyik, amelynek keretében a Szolnoki Főiskola munkatársai egy-egy vállalkozó konkrét problémájára igyekeznek megoldást keresni. A tanácsadás nem nyilvános, az üzleti titkokat bizalmasan kezelik.

A munka harmadik része a mentori tevékenység, amelynek keretében a telephelyén keresik fel a vállalkozást, helyszíni megbeszéléseket folytatnak, véleményezik az elképzeléseket, és igyekeznek tanácsokkal ellátni a céget. Ennek a támogatási formának előnye, hogy a munkahelyen a vállalkozó által kijelölt munkatársak is be tudnak kapcsolódni a megbeszélésbe, így a csapatmunka előnyeit is ki lehet használni. (Kárpátalja/MTI)

Felhívás

A Szolnoki Főiskola a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával együttműködve 2006. október 1-jétől "Versenyképesség és üzleti tervezés" címmel tanfolyamot indít a kis- és középvállalkozók számára. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Jelentkezési határidő: 2006. szeptember 31.

Részletes tájékoztatást munkanapokon kaphatnak, 8.00 és 17.00 óra között a Főiskola Felnőttképzési Központjában. Tel.: (8-241) 2-43-43 / 2-34-62 (148-as mellék)