Kurátora lett a megyének

2006. szeptember 8., 10:00 , 295. szám

A megyei tanács és a megyei állami közigazgatási hivatal részéről egyaránt célszerűnek tartják azt a kormánydöntést, mely Kárpátalja kurátorául a rendkívüli helyzetek minisztériumát jelölte ki, mert biztosíthatja a megye és a központ szorosabb kapcsolatát.

Brenzovics László, a megyei tanács alelnöke egyebek mellett természetesnek nevezte a minisztérium kiválasztását Kárpátalja esetében. Mint kifejtette, a megye már nem egy alkalommal vált természeti csapások áldozatává, s éppen a kárpátaljai származású Viktor Baloga miniszter bír a legjobb rálátással az ebből fakadó problémákra.

Volodimir Hoblik, a Megyei Állami Közigazgatási Hivatal elnökének helyettese reményét fejezte ki, hogy a dotációs költségvetésű Kárpátaljának ugyancsak előnyére válik, ha a döntés értelmében a kurátorok munkáját Andrij Kljujev, az energiaszektorért felelős miniszterelnök-helyettes koordinálja majd.

Mint ismeretes, a miniszteri kabinet a központi végrehajtó hatalom szerveit és intézményeit az ország egyes régióinak kurátoraivá jelölte ki a kormány, valamint a helyi végrehajtó hatalom és az önkormányzatok közötti együttműködés céljából. (zik.com.ua/Kárpátalja)