Vásár és városnapok Ungváron

Arany Ősz - 2006

2006. október 6., 10:00 , 299. szám

Idén három napig tartottak a fennállásának 1113. évfordulóját ünneplő Ungváron a hagyományos városnapi rendezvények, melyek nyitányaként szeptember 29-én vette kezdetét a kétnapos Arany Ősz - 2006 megyei mezőgazdasági vásár.

A vásáron több száz standon válogathattak az ungváriak különböző élelmiszerekből, a hústól, húskészítményektől kezdve a zöldségekig, gyümölcsökig. Kelendőek voltak a vásáron a szemes termények és az őrlemények, tápok. A búza iránt volt a legnagyobb a kereslet: délre már kiürültek a teherautók.

Az általunk megkérdezett vásárlók nem panaszkodtak az áru minőségére, az árakkal viszont nem voltak megelégedve, mert arra számítottak, hogy a vásáron alkudozhatnak. A megye szinte minden részéből, különösen a távolabbi vidékekről érkező eladók azonban már nem tudtak engedni áraikból, hisz a magas szállítási költségek miatt ez esetben szinte teljesen haszon nélkül maradtak volna.

A városnapi rendezvények zöme szombaton és vasárnap zajlott le: számos sport- és kulturális rendezvényre került sor, neves könnyűzenei előadók szórakoztatták az ungváriakat. Mindkét este hatalmas utcabálra és színpompás tűzijátékra került sor a Posta téren.

-figyelő-