Minden hetedik embert elküldenek a Duna Televíziótól

2006. október 13., 10:00 , 300. szám

Még az idén elbocsátja dolgozóinak hetedét-nyolcadát a Duna Televízió - értesült az MTI. A néhány héten belül várható hivatalos bejelentés oka, hogy a színlelt szerződések felszámolása, valamint az adóemelés évente több százmilliós pluszkiadást jelent a gazdasági egyensúlyára évek óta kínosan vigyázó intézmény számára.

Cselényi László elnök másfél évvel ezelőtti hivatalba lépése után mintegy ötszázan, a tavalyi elbocsátási hullám után pedig mintegy százzal kevesebben dolgoztak a társaságnál, amelynél a létszám a színlelt szerződések idei, kötelező megszüntetése miatt körülbelül 170-nel emelkedett.

Az MTI néhány hete arról számolt be, hogy a közszolgálati rádió és a közszolgálati televíziók kiadásait összesen egy-másfél milliárd forinttal növeli az általános forgalmi adó emelése és a színlelt szerződések felszámolása.

Szekeres László, a Duna Televízió gazdasági alelnöke még augusztusban beszélt arról az MTI-nek, hogy ebben az évben az áremelkedések, a forint árfolyamának romlása, valamint a színlelt szerződések átalakítása 150 milliós pluszkiadást jelent, a várt támogatások egy részének kiesése miatt pedig "mintegy félmilliárdos nem várt terhük van a második félévre". (MTI)