Parkavatás Visken

2006. október 13., 10:00 , 300. szám

Falunapi sokadalmat és szüreti mulatságot szervezett a Viski Nagyközségi Tanács múlt vasárnap. A községháza előtt megjelent ünneplőket Szajkó Károly köszöntötte, akit idén tavasszal választottak polgármesterré.

Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke, a megyei tanács képviselője megköszönte a viski magyarok szavazatait a tavaszi helyhatósági választások során és kiemelte: "A nemzet csak úgy maradhat fenn, ha helytáll a próbatételek idején. A viski közösség ismét kitartást tanúsított, hitet tett sokat szenvedett kárpátaljai magyar nemzetünk és jövője mellett. Erre méltán büszkék lehetnek a viski magyarok" - mondta az elnök.

A Felsőzsolcáról érkezett küldöttség nevében Fehér Attila polgármester Csoóri Sándor költő szavaival üdvözölte a vendéglátókat: "Látnunk kell egymást, hogy láthatóak legyünk." A megnyitón számos tehetséges viski ember odaadó munkáját jutalmazta emléklappal a huszti járási közigazgatás, a járási tanács, a helyi tanács. Dupka György, UMDSZ-alelnök Visk címeres zászlaját nyújtotta át a község polgármesterének, melyet Molnár Zsolt címerkutató készített a Határon Túli Magyarok Hivatalának támogatásával.

Délután a rendezvény a falu központjában, a közelmúltban helyreállított park ünnepélyes átadásával folytatódott. Később a magyar népviseletbe öltözött csőszök lovas-szekeres felvonulással hívogattak az esti szüreti mulatságra.

Popovics Zsuzsanna