Kettős gyilkosság Ungváron

2006. november 10., 09:00 , 304. szám

Ismeretlen tettes 14 éves lányuk szeme láttára lőtt agyon múlt héten egy ungvári vállalkozó-házaspárt.

A bűncselekményt este fél hét körül hajtották végre, amikor a házaspár gépkocsin hazaérkezett. A gyilkos a jelek szerint már várt áldozataira, néhány perccel a házigazdák után hatolt be az épületbe, s tüzet nyitott. Ebben a pillanatban ért haza a vállalkozók 14 éves leánya, aki észrevette a talpig feketébe öltözött, fején fekete harisnyát viselő férfit, amint fegyverét elsüti, s a látványtól azonnal a szomszédokhoz menekült. A feltételezések szerint a gyilkos nem vette észre a gyermeket.

A riasztott rendőrség néhány percen belül a helyszínre ért. A 35 éves anya ekkor már halott volt, 37 esztendős férjét súlyos lőtt sebbel a fején az intenzív osztályra szállították, ahol azonban már nem tért magához, belehalt sérülésébe.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyilkos 9 milliméteres kaliberű pisztolyt használt. Összesen három lövést adtak le: egyszer a tettes elvétette a célt, egy-egy alkalommal pedig fejbe lőtte áldozatait.

A házból nem tűnt el semmilyen érték, a gépkocsiban pedig érintetlenül megtalálták az aznapi bevételt, 20 ezer hrivnyát, ezért a nyomozók feltételezése szerint a bűncselekmény elkövetésének legvalószínűbb indítéka az üzleti vetélytársak kiiktatása lehetett. Az áldozatok hús- és tejkészítmények nagybani kereskedelmével foglalkoztak a megyeszékhelyen. Az ügyben bűnügyi eljárást indított az ügyészség, a rendőrség 10 ezer hrivnya jutalmat tűzött ki a nyomravezetőnek. (Kárpátalja/fakti.ua/mukachevo.net)