A Pál utcai fiúk Nagymuzsalyban

2006. november 17., 09:00 , 305. szám

A Ficseri Gyermekstúdióban még a nyári szünidőben adódott az ötlet, hogy Molnár Ferenc népszerű regényéből színdarabot csináljanak. Mivel a regénynek nincs színpadi változata, a próbálkozás egyedinek tekinthető. Egy hónapi kemény munka után a gyermekstúdió egy vasvári színjátszótáborban vett részt, ekkor öltött a darab végleges formát. Tíz vasvári színészpalántával megismerkedve és kiegészülve állt össze az igen tehetséges színészgárda. A gyerekek saját kezűleg készítették el a díszletet is. A bemutatóra a vasvári középiskolában került sor, ezt a november 11-i nagy sikerű muzsalyi előadás követte.

"A munka nagyon hasznos volt abból a szempontból is, hogy a gyerekek elolvasták a regényt - mondta el lapunknak Vidnyánszky Éva, a gyermekstúdió vezetője. - Hamarosan máshol is játszani fogjuk a darabot. Beregszászban legalább három előadást szeretnénk tartani még ebben az évben: az Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán és a Beregszászi Magyar Gimnáziumban."

A főbb szerepeket Fehér János, Bíró Gyula, Homoki Bálint, Tóth Roland, Vidnyánszky Attila játsszák. Nagy sikert aratott a tehetséges Fehér László, aki három szerepet (Nemecsek apja, Janó és Tanár úr) is alakít, valamint Varga Nóra (Nemecsek édesanyja).

-fischer-