"Énekelek az Úrnak, mert igen fenséges"

V. Egyházkerületi Kórustalálkozó Ungváron

2006. november 24., 09:00 , 306. szám
A szürtei református gyülekezet ifjúsági énekkara

Az Ungvári Református Egyházközség ötödször szervezte meg a kárpátaljai református kórusok találkozóját múlt szombaton. Az eseménynek ezúttal is az ungvári református templom adott otthont.

A találkozóra érkezett 13 kórus tagjait és vezetőit Héder János ungvári lelkipásztor köszöntötte, lekciót Balogh Attila olvasott.

Az éneklők sorát a házigazda ungvári református gyülekezet kórusa nyitotta, a továbbiakban a munkácsi, szürtei, beregdédai, mezővári, szalókai és eszenyi református énekkarok (felnőtt, illetve gyermek- és ifjúsági csoportok) mutatták be tudásukat, továbbá a nagydobronyi és tiszapéterfalvai református líceum énekkara, valamint az ungvári ukrán református közösség és a szürtei cigánygyülekezet dalárdája mutatkozott be.

A legtöbb kórus évente egyszer, ezen az alkalmon találkozik egymással, így nagy lelkesedéssel készülnek, és örömmel fogadják egymás fellépését. A legmaradandóbb élmény idén is a közös éneklés volt. Ezúttal Gárdonyi Zoltán Tartsd meg hazánkat, Isten című kánonját énekelte a közel 200 résztvevő Ivaskovics József karvezető irányításával. A találkozó résztvevői végül elénekelték a Himnuszt és megkoszorúzták a sztálini lágerek mártírjainak kopjafáját a templomkertben.

P. ZS.