Megint feljelentették Duray Miklóst

2006. december 1., 09:00 , 307. szám

Újabb feljelentés Duray Miklós ellen, a vád ugyanaz: lefasiztázta a Szlovák Nemzeti Pártot, amely jelenleg a kormányzó pozsonyi koalíció tagja.

A Magyar Koalíció Pártjának alelnöke azt mondta, hogy az új pozsonyi kabinet egyharmadát Slota pártja adja, amely fasiszta. A nemzetiek ez ügyben már tettek egy feljelentést a nyáron, de az ügyészség bűncselekmény híján elutasította a keresetet. A Szlovák Nemzeti Párt ezért most polgári peres eljárás keretében követeli Duraytól a bocsánatkérést és a 10 millió koronás kártérítést. Azért döntöttek a polgári peres eljárás mellett, mert így biztos, hogy bíróság elé kerül az ügy - mondta a párt jogi szakértője. A magyar politikus bíróságon kívüli megegyezést javasolt.

- A bíróságon kívüli megegyezésről szóló javaslatom egyik része az volt, hogy a Szlovák Nemzeti Párt elnöke és én adjunk ki egy közös nyilatkozatot, amelyben elítéljük az erőszakos cselekedeteket meg az idegengyűlöletet stb. De erre a levelemre ők nem válaszoltak - mondta Duray Miklós. (radio.hu)