Nagy fogás

2006. december 8., 09:00 , 308. szám

Hatvanöt kilogrammnyi marihuánát foglaltak le az ungvári járási rendőrség munkatársai egy 31 éves csapi lakosnál tartott házkutatás során. A férfi a növényi magvakat még tavaly szerezte be Magyarországon.

A férfi tavasszal vetette el a magvakat hétvégi telkén 12 ár területen. A "termést" szeptember és október folyamán takarította be, kiszárította és zsákokban tárolta. A marihuánán kívül a rendőrök 300 grammnyi kendermagot is találtak, amelyet a "kertész" nyilván jövő tavasszal szándékozott elvetni. Egyetlen marihuánás cigaretta ára 10 és 20 hrivnya közötti áron értékesíthető, így a lefoglalt kábítószer-mennyiség értékét 1 millió 300 ezer hrivnyára becsülik. (Kárpátalja/korrespondent.net)

Ladikban, a Tiszán át próbáltak ukrán állampolgárok mintegy 20 millió forint értékű cigarettát csempészni Magyarországra, de a határőrök riasztása nyomán az ukrán oldalon elfogták őket.

A három ukrán csempészt hétfőn este látták meg a Tisza vonalát őrző magyar katonák, éppen amikor a határ túloldalán két csónakot teljesen telepakoltak cigarettával. A ladikokkal magyar területre eveztek a csempészek, de észrevehették a lesben álló határőröket, mert gyorsan visszafordultak Ukrajnába.

A magyar járőrök értesítették ukrán kollégáikat, akik rövid időn belül a megadott helyszínre mentek, elfogták a három csempészt, s lefoglalták a náluk lévő közel negyvenezer doboz, ukrajnai zárjeggyel ellátott dohányárut. (MTI/Kárpátalja)