A polgármester szerint nincs csomag, csak megszorító intézkedések vannak

Gajdos István perrel fenyegette meg lapunkat

2006. december 15., 09:00 , 309. szám

Lapunk legutóbbi számában jelent meg írásunk a médiában szokásos kérdés formájában feltett figyelemfelkeltő címmel, melyben a beregszászi városi költségvetési hiány miatt kialakult helyzetről tájékoztattuk olvasóinkat. A cikk írója utánajárt az ügy részleteinek, megkérdezve intézményvezetőket és az illetékes tanfelügyelőt.

A témáról szólva Gajdos István, Beregszász polgármestere a KMPSZ ünnepi közgyűlésén felszólalásában elmondta: "...intézkedéseket tettünk, amelyek leginkább a polgármesteri hivatal munkatársait sújtják, ugyanis a decemberi bérüket csökkentettük és fizetetlen szabadságra küldtünk sok embert, viszont év végén december 25-től 30-ig fizetetlen szabadságra kellesz küldenünk minden költségvetési szféra dolgozóját. Viszont egy szó sincs arról a bizonyos, megszorító Gajdos-féle csomagról, amelyről a napokban olvashattak. Én itt szeretném kérni az Önök jelenlétében is a lap főszerkesztőjét, hogy próbálja ezt kiigazítani, mert egyébként rákényszerítenek arra, hogy bírósághoz forduljak, ezt viszont én nem szeretném."

Ugyanerről a Krónika dec. 13-ai számának 3. oldalán a Tizenöt éves a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség című írásban ezt olvashatjuk: "A polgármester úr elmondta, hogy sajnos megszorító intézkedéseket kell foganatosítaniuk, ám ezek leginkább a városi önkormányzat dolgozóit sújtják: csökkentik a decemberi bérüket, több embert fizetetlent szabadságra küldenek. Tehát szó nincs arról a bizonyos Gajdos-féle csomagról, amelyről a napokban olvasni lehetett az egyik megyei lapban."

Úgy tűnik, valóban nincs a városi oktatási intézményeket érintő Gajdos-csomag, vannak viszont megszorító intézkedések a városi önkormányzat, illetve a költségvetési szféra dolgozói esetében. Ezt most minek nevezzük?