"Ti vagytok a világ világossága"

Szalagavató a karácsfalvai líceumban

2007. február 2., 09:00 , 316. szám

Immár második alkalommal, meghitt légkörben tartottak szalagavatót múlt szombaton a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceumban. Ezúttal 16 végzős mellére tűzték fel a zöld szalagot.

Az ünnepség a líceum kápolnájában megtartott szentliturgiával vette kezdetét, melyet Egressy Miklós jánosi és Trescsula László mátyfalvai parochusok celebráltak. A prédikáció evangéliumi szakaszának legfőbb mondanivalóját Máté evangéliuma 5. részének 14. verse képezte: "Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épített város..." Elhangzott, hogy bár a karácsfalvai líceum fiatal oktatási intézménynek számít, nemrég rakta le az alapokat és kezdte megteremteni saját hagyományait, a diákok büszkék lehetnek arra, hogy ebbe az iskolába járnak, s igyekezzenek úgy élni, hogy dicsőséget szerezzenek az intézménynek, maguknak és szüleiknek.

A szentliturgiát követően az ünneplő közösség átvonult a líceum dísztermébe, ahol beszédet mondott Szimku András, az intézmény igazgatója, majd sor került az ünnepélyes szalagtűzésre. Az ezt követő kulturális programban a másodikosok a Hófehérke és a hét törpe c. mese alapján készített ünnepi műsorral, a tiszaújlaki gyermektánccsoport pedig táncokkal kedveskedett a diákoknak és vendégeknek. Nánási Magdolna énektanárnő felkészítésében a diákok gyönyörű liturgikus énekeket adtak elő, majd sor került a végzősök keringőjére (felkészítő Renik Tímea). A pompásan koreografált keringőt követően a líceum éttermében vidám hangulatban folytatódott az ünnepség.

F. Zs.