Nyugdíjasklub alakult Nagymuzsalyban

2007. február 16., 09:00 , 318. szám

A közelmúltban örömmel értesültünk róla, hogy több más település után Nagymuzsalyban is nyugdíjasklub alakult. A falu nyugdíjasai már régen tervezték, hogy létrehoznak egy ilyen klubot. Legutóbb a 2006-os évi KMKSZ-közgyűlésen Vidnyánszky Éva, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Ficseri Gyermekstúdiójának vezetője vetette fel a klub megalakításának ötletét, melyet 2007. január 22-én, a magyar kultúra napján tett követett.

Az ünnepségen Petőfi megzenésített verseinek előadásával felléptek a gyermekstúdió ifjú színészpalántái, majd ezt követően sor került a nyugdíjasklub megalakítására. Elsőként megválasztották a szervezet kilenctagú választmányát, mely ezt követően tagjai közül elnökké választotta Szilágyi Zoltánt.

Bár a klub fiatal, máris érdekes rendezvényekkel dicsekedhet. Közös kirándulást tettek a szolyvai emlékparkba - mely út során beiktatták a munkácsi vár megtekintését is -, majd február 4-én "összekovácsoló" teadélutánt szerveztek, mely vidám hangulatban, énekkel, tánccal zajlott le, s a kiváló szervezést bizonyítja, hogy 66 fő jelent meg a találkozón.

A klub jelenleg pályázati úton keres támogatókat, de szívesen vesznek minden keresztény szellemű felajánlást is. További terveik lebonyolítása érdekében már összeállítottak egy éves programot, melyben szerepel többek között egy februárban rendezendő farsangi bál, március 15-e megünneplése és a Turul-ünnepségen való részvétel. Ezenkívül a klub keretében énekkart szeretnének létrehozni, mely a következő muzsalyi falunapon már fel is lépne.

-halász-