Keresztény bál Ungváron

2007. február 23., 09:00 , 319. szám

Múlt szombaton az Ungvári Közművelődési Szakközépiskolában az Ungvári Katolikus Ifjúsági és Szervező Iroda immár hagyományosnak számító keresztény farsangi bált rendezett. Az évente sorra kerülő mulatság érdekessége, hogy minden alkalommal más téma köré szerveződik. Az esemény ezúttal Népek és nemzetiségek farsangja címmel került megrendezésre, s ennek jegyében öltöttek jelmezt a résztvevők.

A szervezők a kicsikre és nagyokra egyaránt gondoltak. Elsőként a 14 év alatti gyerekek programja vette kezdetét a szakiskola előadótermében jelmezbemutatóval. Tetszetős, ötletes és mulatságos jelmezekben léptek színpadra a kicsik, akik verssel mutatták be öltözéküket. Volt közöttük boszorkány, katicabogár, Piroska, Kalóz Jack, Csontika, a nagy sikerű Mátrix-filmtrilógia Neója, Meseország királynője, Pókember, télűző busó, Zorró, Jázmin hercegnő és Hókirálynő is. A jelmezeket a zsűri ötletesség, kreativitás és a bemutatkozó versike alapján pontozta. Az összesítés során első helyezett lett Meseország királynője, második Csontika, harmadik pedig Piroska. A különdíjat a katica jelmezt viselő legkisebb résztvevő nyerte. A helyezettek jutalma plüssállat volt, de a többi résztvevő sem távozott ajándék nélkül.

A gyerekek programja ezután a tornateremben folytatódott vetélkedővel. Szilva, Alma, Szamóca és Ribiszke név alatt csapatok alakultak, és kezdetét vette az ügyességet és tárgyi tudást egyaránt igénylő vetélkedő, melyben volt többek között gyertyaoltogató, múmia-öltöztetés, lufi-adogatós, valamint teszt és tombolasorsolás.

Ezután következett a 14 év fölöttiek programja, melyben volt közösségi játék és vetélkedő csoportnév-kitalálással, lufifelfújással, majd a vetélkedő végén megatánccal és tombolával. Nagy sikert aratott ezután a táncház, ahol belga, görög és skót tánc, valamint polka került bemutatásra. Vidám hangulatú közös mulatsággal zárult a rendezvény.

F. Zs.