Az idén is megszervezik a Bolyai Nyári Akadémiát

2007. március 2., 09:00 , 320. szám

Az idén is megszervezik a Kárpát-medence magyar pedagógusainak egyik legnagyobb továbbképző fórumát, a Bolyai Nyári Akadémiát - jelentette be Lászlófy Pál István, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) elnöke hétfői csíkszeredai sajtótájékoztatóján.

Burus Siklódi Botond, a szakmai szervezet főtitkára a tájékoztatón kiemelte: a magyar oktatási kormányzat az idén is közel 15 millió forintot különített el e továbbképző-sorozat rendezvényeinek finanszírozására, lehetőséget teremtve arra, hogy tizenötödik alkalommal is megszervezhessék a 880 erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, vajdasági, valamint magyarországi pedagógus részvételére számító programot.

Nyolc helyszínen tartják a mintegy harminc tanfolyamot, mégpedig a június 17. és a szeptember 8. közötti időszakban, egyhetes turnusokban. Kiemelt helyszín lesz a szövetség szovátai és csíkszeredai oktatási központja, de tanfolyamokat szerveznek Székelyudvarhelyen, Temesvárott, Kolozsvárott, Gyergyószentmiklóson, valamint Aradon és Segesváron. (MTI)