Debütált a Beregvidék FC

Nemzetközi mérkőzés Jánosiban

2007. március 2., 09:00 , 320. szám

Február 24-én nemzetközi futtbalmérkőzésre került sor a jánosi Barna György Stadionban, ahol a Beregvidék FC és az FC Hatvan csapata mérkőzött egymással.

A nem is olyan rég alapított beregszászi klub, a Beregvidék FC fiatal csapata tapasztalatszerzés és alapozás céljából vívta ezt a mérkőzést, s a magyarországi ellenfélnél nem is találhatott volna jobb partnert annak a lemérésére, hogy hol is tart a csapat a játék szempontjából.

A találkozó 13 órakor kezdődött, kissé hűvös időben. A rövid bemelegítés után felsorakoztak a csapatok a kezdéshez. A Beregvidék kék, a Hatvan piros szerelésben játszott. A beregszászi csapat a következő összeállításban lépett pályára: Kardos Zoltán - Szepta A., Sznopcsák T., Oniszko V., Gyurkó J., Szalai B., Jávoril O. (Fegyáj D.), Dorofejev A. (Micsenko N.), Kardos Zsolt (Horváth J.), Pecserszkij M., Homa Sz. (Kehics E., Géczi Sz.).

Az első helyzet a hazaiként szereplő BFC előtt adódott, de szinte az első ellentámadásnál a magyarországi csapat megszerezte a vezetést. Történt, hogy a hetedik percben egy távoli lövés után Kardos kapus csak kiütni tudta a kapuba tartó labdát, s az egy hatvani játékoshoz pattant, akinek nem volt nehéz dolga, két méterről a hálóba passzolt - 0-1. A hazai csapat megpróbált gyorsan egyenlíteni, de az összjátékot nagyon zavarta a pálya talaja, ugyanis a tócsákban rendszeresen elakadtak az átadások, s ez mindkét fél játékosait zavarta. A 17. perctől fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását a vendéggárda. A hatvani játékosok hamarabb alkalmazkodtak a körülményekhez, s egyre nagyobb fölénybe kerültek. Folyamatosan veszélyeztették a Beregvidék FC kapuját, s hol a kapus bravúrja, hol a szerencse kellett ahhoz, hogy ne növeljék az előnyüket. Közben a hazaiak is próbálkoztak, de a szurkolók előtt egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a Hatvan FC zavartalanul szőheti a támadásait, s csak percek kérdése az újabb vendéggól. A 34. percben azután senki sem lepődött meg azon, hogy egy jobb oldalon futó, nagyszerű támadás végén a tizenhatoson belül a hatvani csatár egy mintaszerű beadás után 14 méterről a hálóba lövi a labdát - 0-2.

A beregszászi csapat a kétgólos hátrány tudatában rohamozott, s a 39. percben óriási helyzetet hagyott ki. S ahogy ez már lenni szokott, jött az újabb hatvani gól: a 45. percben a hazaiak kapujától 18 méterre szabadrúgáshoz jutott a vendéggárda, s a lehetőséget gólra is váltotta egy szép lövéssel - 0-3.

A szünetben cserével próbálta felrázni a csapatát a BFC edzője, s talán ez, talán a kapott korholás tette, de a második félidőben egy teljesen más beregszászi csapatot láthatott a publikum. A hazaiak rögtön a félidő elejétől beszorították az ellenfelüket a kapujuk elé, s egyre-másra vezették formás támadásaikat. S a nagy erőfeszítésnek meg is lett az eredménye: egy jobb oldali beadás után a menteni igyekvő hatvani hátvéd a saját kapujába terelte a labdát - 1-3. Az FC Hatvan megpróbált azonnal válaszolni, de helyzetig csak úgy jutott el, hogy a hazai hátvédek "összehozták" azt. A vérszemet kapó beregszásziak folytatták a támadások vezetését, s a 60. percben a kitörni készülő hazai csatárt a vendégek hátvédje csak szabálytalanul tudta megállítani, mire a mérkőzésvezető 11-est ítélt. A büntetőt biztos lábbal értékesítette Sznopcsák Tamás, aki a kapu jobb oldalába helyezett - 2-3.

A félidő hátralévő idejében a Beregvidék mindent megtett az egyenlítésért, s ezt sikerült is elérnie a 79. percben. Egy hatvani akciót követően a felszabadítás után a hazai középpályás azonnal indította Kardos Zsoltot, aki eltolta a kifutó kapus mellett a labdát, s az üres kapuba lőtt - 3-3. Az eredmény a mérkőzés hátralévő idejében nem változott, bár mindkét csapat küzdött a győzelemért.

A hármas sípszó elhangzása után a Beregvidék FC-ért szurkolók nyugodtabb szívvel térhettek haza, mert a csapat megmutatta azt, hogy tud küzdeni, van tartása, s ez biztató lehet a kitűzött célok eléréséhez.

S. Zs.