Segít a Dorcas

Felső-Tisza-vidék

2007. március 2., 09:00 , 320. szám

A holland Dorcas Nemzetközi Segélyszervezet által összeállított kétszázhetven élelmiszer-egységcsomagot osztottak szét Aknaszlatinán, Nagybocskón és Gyertyánligeten a Dorcas Kárpátalja Alapítvány és a magyarországi Egymásért Alapítvány munkatársai és a nagyszőlősi járási Akliból és Batárról toborzott önkéntesek.

A segélyszervezetek munkatársai a plébániák és a helyi caritasok listái alapján személyesen keresték fel az elesett, egyedülálló öregeket és a nagycsaládosokat, akikkel minden esetben igyekeztek az ajándékcsomag átadásán túl elbeszélgetni, megpróbálták lelkesíteni, hitükben erősíteni a nehéz körülmények között élő embertársainkat.

A 15 kilós egységcsomagok zöldség- és gyümölcskonzervet, lekvárt, 2 kilogramm cukrot, 2 kg rizst, 2,5 kg száraztésztát, négy tasakos levest, 2 doboz filteres teát, 2 liter étolajat, egy liter gyümölcsszirupot, egy-egy doboz kakaót és tejjel fogyasztható búzadarát, valamint fogkefét, fogkrémet és két szál gyertyát tartalmaztak – tudtuk meg Valkócz Tamástól, a Dorcas Kárpátalja Alapítvány szociálisprojekt-menedzserétől, aki Várföldi Tamással, az Egymásért Alapítvány alapítójával együtt már harmadszor szervezett a mostanihoz hasonló akciót. A három említett település kizárólag egyházi fenntartású óvodái is kaptak 40-40 egységcsomagot. Az akció a közeljövőben folytatódik: támogatni szeretnék a kőrösmezői magyar iskolát is, pünkösd előtt pedig Tiszabogdánban, Rahón és Kőrösmezőn látogatják meg a nagycsaládosokat és a leginkább rászorulókat.

dózsa