Kinah a kormányban

2007. március 23., 09:00 , 323. szám

Szerdán reggel a Legfelsőb Tanács Anatolij Kinahot nevezte ki a gazdasági minisztérium élére, miután előzetesen jóváhagyta elődje, Volodimir Makuha menesztését. Kinah szerepvállalását a kormányban az ellenzék politikai árulásként értékelte.

A határozatot 255 szavazattal hagyta jóvá a törvényhozás, a kormánypárti képviselők mellett 13 ellenzéki képviselő is igennel szavazott az előterjesztésre. Korábban Anatolij Kinah, aki a parlament nemzetbiztonsági és védelmi állandó bizottságának elnöke volt a Mi Ukrajnánk ellenzéki pártszövetség képviseletében, elégedetlenségének adott hangot az ellenzék tevékenységét illetően.

Az újdonsült miniszter a Mi Ukrajnánk pártlistájának második helyén jutott képviselői mandátumhoz az ellenzéki pártszövetség részét képező Ukrajnai Iparosok és Vállalkozók Pártjának (UIVP) elnökeként. Megfigyelők nem zárják ki, hogy a pártvezér kinevezését követően a Mi Ukrajnánk listáján képviselői mandátumhoz jutott UIVP-tagok csatlakoznak a Régiók Pártja vezette parlamenti többséghez.

A Mi Ukrajnánk részéről jelezték, hogy ki kívánják zárni a politikust a párt parlamenti frakciójából. (Kárpátalja/korrespondent.net/5.ua)