Elsősorban közhasznú tevékenység, nem üzlet

Tömegközlekedés

2007. március 30., 10:00 , 324. szám

A beregszászi 12137. Számú Gépkocsiforgalmi Vállalat hajdanán számos járatot közlekedtetett a Beregszászin kívül a Nagyszőlősi, az Ilosvai járásokba, sőt Munkácsra és Ungvárra is. Útvonalaik jórészt a járás határain belülre korlátozódnak.

A vállalat a közelmúltban tulajdonformát váltott. Jelenleg részvénytársaságként működik. Ennek kapcsán kerestük fel a közlekedési vállalat igazgatóját, Jazsjan Viktort, aki a korábban megszüntetett járataikkal kapcsolatban fejtette ki először álláspontját.

- Most 35 útvonalon szállítják buszaink az utasokat. Ezek túlnyomó többsége járáson belüli, de van járatunk Ungvárra, Munkácsra, Ilosvára, Dolhára is. Az előző vezetőség a céget leépítette olyannyira, hogy sokáig a meglévő járatok fenntartása is sok nehézséget okozott. Újak indítására nem is gondolhattunk. Nemrég viszont ezen a téren is változás történt, mert beindítottunk a Beregszász-Gát vonalon is egy mikrobuszjáratot. Erre azért volt szükség, mert a Munkácsra irányuló buszok utasainak jó részét gátiak tették ki, sokszor kiszorítva a távolabbra utazókat.

- Mi a helyzet a korábban a Nagyszőlősi járásba közlekedő buszjáratok esetében? Tervezi-e valamelyik visszaállítását?

- Ezeknek a megszüntetése nekem nagy szívfájdalmam, mert meggyőződésem, hogy ezeken a vonalakon lenne elég utas. Főleg a Feketeardó-Munkács buszjárat újbóli beindításán gondolkodunk. Ehhez azonban arra lenne szükség, hogy Feketeardóban éjszakai szálláslehetőséget tudjanak biztosítani az autóbuszvezetőnek, vagy pedig egy-két Feketeardó közelében lakó buszsofőrt kellene felvennünk. Az ottani polgármesteri hivatal segítségét is kérni fogjuk az ügyben. Megjegyezném, hogy a közelmúltban újra szerettük volna indítani a Csapon keresztül Ungvárra irányuló járatunkat is, azonban a megyei hatóság nem engedélyezte.

- Hány üzemképes járművel rendelkeznek?

- Mintegy 40 menetkész buszunk van. Közülük 19 GAZ típusú mikrobusz, a többi közép- és nagy kategóriájú. A múlt évben beszereztünk 5 új dízelüzemű PAZ buszt. Ezek a járművek a legoptimálisabbak a buszállomány felújítása szempontjából, mert viszonylag keveset fogyasztanak. Ezekkel szeretnénk fokozatosan lecserélni a jóval gazdaságtalanabb és mára jócskán kiöregedett LAZ buszokat. Egyelőre még, mondhatom jobb híján, üzemben tartunk egy LIAZ autóbuszt is, amely a városban közlekedik.

- LAZ buszokat nem is terveznek már vásárolni?

- LAZ-okat venni nem érdemes, mert mint mondottam, a középkategóriájú PAZ, Bohdan, Etalon típusú járművek minden mutatóban jobbak náluk és a férőhelyek száma is alig kevesebb. Az 5 új PAZ naponta mintegy 400 km-t fut, eddig mi is, az utasok is meg vannak elégedve velük.

- Mennyire jövedelmező manapság a személyszállítás?

- Jelentős haszon nem származik belőle. A fő jövedelemforrásunk az utasok által fizetett viteldíj. Most 12 kopijka kilométerenként az állam által megszabott szállítási ár, ami viszont nagyon kevés, legalább 16 kopijka lenne reális. Az üzemanyag ára állandóan változik, ami nem segíti elő a tervezhetőséget. A most beszerzett 5 busz ára pedig mintegy egymillió hrivnya volt.

- Mi a helyzet a városon belüli közlekedést illetően? Nem tervezik a korábbi járatok visszaállítását?

- Erre nincs reális lehetőségünk, mert nem jövedelmezőek. A városban felméréseink szerint nem lenne annyi utas, ami gazdaságossá tenné a már meglévő járatok bővítését.

- Buszaik most a város különböző pontjairól indulnak...

- Buszjárataink többsége jelenleg a posta előtti térről indul. Ez nem a legjobb megoldás, mert gyakran alakulnak ki közlekedési dugók ezen a forgalmas helyen. A városvezetéssel együtt úgy tervezzük, hogy az egykori Széna (ma Puskin) téren alakítanánk ki egy autóbuszjáratokat indító területet. Ez azért is jó megoldás lenne, mert viszonylag közel van a városközponthoz, és a közlekedést sem akadályozná a buszforgalom. A városban található buszmegállókat is szeretnénk helyreállítani úgy, hogy illeszkedjenek a városképbe. Oda majd új utastájékoztató táblákat is kihelyezünk.

Végezetül megemlítem még, hogy jó lenne, ha a hatóságok minden szinten pozitívabban viszonyulnának a tömegközlekedéshez. Hiszen ez elsősorban közhasznú tevékenység és nem üzlet.

F.S.