Élelmiszerstop a határátkelőn?

2007. április 6., 10:00 , 325. szám

A napokban munkamegbeszélést folytatott a Csap-Záhony határátkelő kárpátaljai oldalán a magyar és az ukrán határállomás vámparancsnoka - jelentette a Sztarij Zamok című hetilap.

A lap beszámolója szerint a záhonyi vezető arról tájékoztatta csapi kollégáját, hogy a magyar vám- és pénzügyőrség intézkedéseket rendelt el a belépésre jelentkező polgárok által az EU területére történő élelmiszerbevitel megakadályozására. Eszerint a jövőben kizárólag konzervek behozatalára nyílik lehetőség az utazás időtartamának megfelelő mennyiségben. Az intézkedés végrehajtása céljából a záhonyi vámosok alapos vizsgálatnak vetnek alá minden, az ország területére érkező járművet.

Az ukrán félnek arra az észrevételére, hogy ez az eljárás óhatatlanul hosszú sorok kialakulásához vezet majd Ukrajna területén, a záhonyi vámparancsnok megerősítette, hogy ők is számolnak ezzel a lehetőséggel, sőt azt sem zárják ki, hogy az utazók esetleg megkísérlik megbénítani a határátkelőhely forgalmát. Ennek ellenére a magyar vám- és pénzügyőrség részéről nem terveznek intézkedéseket az utasforgalom gyorsítására a Csap-Záhony határátkelőn - írja a lap a ZIK hírügynökségre hivatkozva.