A jövő vegyészei vetélkedtek

2007. április 20., 10:00 , 327. szám

Tizenegy kárpátaljai iskolából ötvenhárom, a kémiát különösen kedvelő diák mérte össze tudását az elmúlt hétvégén az Eszenyi Bocskai István Középiskolában.

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által szervezett Szent-Györgyi Albert Kémia Tanulmányi Versenynek immár tizenharmadik alkalommal ad otthont az említett ungvári járási középiskola, ahol korábban és most is a verseny tisztaságára fektették a fő hangsúlyt, emelte ki Balla József iskolaigazgató megnyitójában, majd beszélt az eszenyi iskola történetéről. Gönczy Sándor, a KMPSZ regionális alelnöke, a Tankönyv- és Taneszköztanács elnöke ismertette a verseny lebonyolításának technikai részleteit. Károly László, a Csonkapapi Általános Iskola igazgatója, a zsűri elnöke is köszöntötte a résztvevőket és sikeres versenyzést kívánt.

A tudásukat hat kategóriában összemérő diákok versenyében a következő eredmény született: 9. osztály: 1. Szabó Tamás (Ungvári Drugeth Gimnázium); 2. Bárdos Dávid (Beregszászi Magyar Gimnázium (BMG)); 3. Károlyi Györgyi (Nagyberegi Középiskola). 10 osztály: 1. Katona Jolán, 2. Katona Brigitta 3. Katona Angéla (mindhárman a Nagydobronyi Középiskola tanulói). 11. osztály: 1. Csicsó Andrea (Nagydobronyi Középiskola). A gimnáziumok VI. és a líceumok I. osztályosai között: 1. Bogáthy Emese, 2. Tóth Alexandra, 3. Katona Krisztián (mindhárman a Nagydobronyi Református Líceum diákjai). A gimnáziumok VII. és a líceumok II. osztályosai közül: 1. Szaniszló Szebasztián (Nagydobronyi Református Líceum), 2. Héder Karolina (Nagyberegi Református Líceum), 3. Fábián Melinda (Nagyberegi Református Líceum). A gimnáziumok VIII. és a líceumok III. osztályosainak versenyében: 1. Szennyes Eszter (BMG), 2. Darcsi András (Nagyberegi Református Líceum), 3. Horvát Lívia (Nagydobronyi Református Líceum).

Badó Zsolt