A Dióskalács nyert

Ungvári TV-sek sikere

2007. május 4., 10:00 , 329. szám

Tizenöt, elsősorban európai ország harminc forgatócsoportja versenyzett minap a Tudósítók Világtalálkozója elnevezésű szakmai találkozón Nyíregyházán. A verseny első díját a Kárpátaljai Megyei Állami Tévétársaság munkatársainak ítélték oda.

Az immár hagyományosnak tekinthető versenyre benevezett tévés stáboknak ezúttal a szervezők által megadott témára kellett rövidfilmet készíteniük. A Kovács Géza, Makszim Melnik és Vass Tamás összetételű ungvári stáb által készített angol nyelvű rövid film a Dióskalács címet kapta, s egy 17 települést összefogó Tisza-menti kistérség kitörési pontjait, mindenekelőtt a mezőgazdaságban és az idegenforgalomban rejlő lehetőségeket, illetve a fejlődés nehézségeit mutatta be.

"Azért örülök a díjnak, mert évről évre növekszik a verseny résztvevőinek száma és ezzel együtt a megmérettetés színvonala is. Egy erősebb mezőnyben nyerni pedig értelemszerűen nagyobb elismerést is jelent" - mondta el lapunknak Kovács Géza, az ungvári tévé szerkesztője.

Figyelemre méltó, hogy Vass Tamás, aki Kovács Gézához hasonlóan ugyancsak az ungvári tévé magyar szerkesztőségének munkatársa, a legjobb operatőrnek járó díjat is elhozta Nyíregyházáról.

pszv