Itt az Edda!

2007. május 11., 10:00 , 330. szám
Tavaly Ungváron

A tavalyi nagysikerű turnét követően idén tavasszal ismét Kárpátalján lép fel az Edda. A turnéval kapcsolatos részletekről Bornemiszsza Sándort, a turné Ukrajnáért felelős menedzserét, szervezőjét kérdeztük.

- Miért döntöttek úgy, hogy a tavalyi után újabb kárpátaljai fellépéseket szerveznek?

- A 2006. áprilisi utunkat megelőzően több mint 20 évig nem járt az Edda Kárpátalján. Amikor azután tavaly sikerült megszervezni, hogy végre ismét fellépjünk az itteni közönség előtt, azonnal elhatároztuk, hogy ezentúl minden évben visszajárunk majd Kárpátaljára, ahogyan azt egyébként Erdély, a Felvidék, egyszóval a határon túli magyarlakta vidékek esetében rendszeresen tesszük.

- Hol lép fel idén az együttes?

- Ezúttal Beregszászra és Ungvárra esett a választásunk. Ami Beregszászt illeti, ott tavaly nagyon sokan voltak kíváncsiak a koncertünkre. A helyiek meg voltak elégedve a produkcióval, s Pataky Attilát is meghatotta a hallgatóság ragaszkodása, hiszen a lezúduló eső ellenére rendületlenül kitartottak a koncert végéig. A másik, ungvári helyszínen is hasonló fogadtatásra számítunk, s a helyi Edda-rajongókon kívül nagyon sok vendéget várunk Magyarországról, illetve Szlovákia magyarlakta területeiről is.

- Milyen helyszíneket választottak?

- Beregszászban május 11-én, pénteken a helyi Amfiteátrumban lép fel az Edda, majd másnap, május 12-én, szombaton Ungváron, a Junyiszty Sportcsarnokban lesz a buli. Mindkét helyszínen kijevi idő szerint 19 órától kezdődik a koncert.

- Milyen programra számíthatunk?

- A program 70-80 százalékát a régi dalok, a klasszikus Edda-slágerek teszik ki. Természetesen elhangzik majd a Hűtlen, a Torony, az Érzés stb., tehát jó néhány olyan dalt hallhatunk az Eddától, amelyeket amúgy már régóta nem játszanak egy hétköznapi koncerten. Törekszünk arra, hogy a régi Edda szólaljon meg Kárpátalján.

- Mit lehet tudni az Edda idei előzenekaráról?

- A tavalyi turnéhoz hasonlóan a budapesti Scorpions Tribute Band kíséri Pataky Attiláékat, amely kizárólag a német Scorpions együttes számait adja elő igen professzionálisan. Az együttes, amely egyébként idén már fellépett Ukrajnában, méghozzá a szomszédos Lembergben, hagyományosan jó kapcsolatokat ápol az Eddával, és stílusában is igen jól összeegyeztethető a két banda által játszott melodikus rock hangzásvilága.

szcs