Új elnököt választott a Vajdasági Magyar Szövetség

2007. május 11., 10:00 , 330. szám

A Vajdasági Magyar Szövetség politikájának alapjain nem szükséges módosítani, a párt a továbbiakban is az eddigi lendülettel és odaadással kíván a délvidéki magyarság egyéni és kollektív megmaradásának élharcosa lenni - mondta Magyarkanizsán Pásztor István, a VMSZ új elnöke.

A legnagyobb délvidéki magyar párt tizenegyedik, tisztújító közgyűlése választotta meg Pásztort elnökké, és megújította a VMSZ vezető testületeit. A hétvégi tanácskozás egyhangúlag, közfelkiáltással a VMSZ tiszteletbeli elnökévé választotta Kasza Józsefet, aki 12 éven át vezette a pártot. A közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Pásztor István azokról a változtatásokról is szólt, amelyek szerinte szükségesek ahhoz, hogy a VMSZ nagyobb támogatottságra tegyen szert, mint amekkorát eddig élvezett, például a januári szerb parlamenti választáson, ahol három mandátumot szerzett.

A párt erőteljesen törekedni fog arra - mondta a VMSZ új elnöke -, hogy a Magyar Nemzeti Tanács mint a perszonális autonómia megvalósulási formája jogköreiben megerősödjék, kiteljesedjék. A VMSZ fontosnak tartja a Vajdaság autonómiájának kiterjesztését, és azt akarja, hogy ha megértek rá a feltételek, napirendre kerüljön a nemzeti elvű területi autonómia kérdése is. (nol.hu/fidesz.hu)