Ájultra vertek a szerb rendőrök egy magyar fiatalembert

2007. május 18., 10:00 , 331. szám

Ájultra vertek szerb rendőrök egy magyar fiatalembert a szabadkai rendőrségen - állítja az érintett. Lavró Tihamért, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szabadkai elnökét állítása szerint azt követően vitték be a kapitányságra, miután csak magyarul volt hajlandó megadni az adatait.

A rendőrök szerint akadályozta a munkájukat - ráadásul a magnót is bekapcsolta, amikor igazoltatták egy lakásban. A férfi ellen eljárás indult.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szabadkai tagjai havonta egyszer találkoznak egyikük házában. Az összejöveteleken nemcsak a mozgalom szimpatizánsai, hanem a rendőrök is minden esetben megjelennek. Legutóbb múlt hét végén csöngettek be hozzájuk, a szervezet szabadkai elnökét pedig előállították. Állítása szerint azután bilincselték meg és tuszkolták be a rendőrautóba, miután közölte: adatait csak magyar nyelven adja meg, hiszen ehhez joga van. A rendőrségen rögtön verni kezdték.

A fiatalembert kórházba szállították, mert rövid időre elveszítette az eszméletét. Kedden ismét beidézték a rendőrségre. A mozgalom tiszteletbeli elnöke azt mondja: emberjogi szervezetekhez fordulnak az ügyben. (hirtv.hu)