Újraválasztották Orbán Viktort

Fidesz-MPSZ-kongresszus

2007. május 25., 10:00 , 332. szám

A hétvégén Budapesten megtartották a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség XXII. Tisztújító Kongresszusát, ahol ismét a régi elnököt, Orbán Viktort választották a párt élére. A párt alelnökei Pelczné Gáll Ildikó, Kósa Lajos, Pokorni Zoltán és Varga Mihály lettek. A kongresszuson részt vett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség küldöttsége is, élén Kovács Miklós elnökkel.

Orbán Viktor kilencedszer tölti be ezt a posztot.

Az új többség új politikai és társadalmi eszmét akar, véget vetve a sötétség korszakának - hangsúlyozta beszédében a régi-új elnök, aki szerint történelmi méretű bizalom árad a jobboldal felé. A párt újraválasztott vezetője azt mondta: bármikor is lesznek a választások, akkor minden idők legerősebb Fidesze áll majd szemben minden idők leggyengébb szocialista pártjával.

Orbán arra szólította a hallgatóságot, hogy kezdjék el építeni az új, erős Magyarországot. Az elnök ennek alapjait a kölcsönös felelősségvállalás politikájában látja, beszédében ezt állította szembe a kormányzó pártokat szerinte jellemző, "nincs más út" politikával.

"Hiszem, hogy azok a legszentebb dolgok, amelyekből mindenkinek csak egy van: az élete, az édesanyja, a hazája, a becsülete. Egy hazánk van, egy becsületünk. Vállaljuk hát a felelősséget egymásért és a hazánkért, illesszük össze a zászlónkat, és a zászlónk alatt felsorakozva kezdjük el az erős Magyarország felépítésének kemény munkáját. Ez becsületbeli ügy" - zárta beszédét Orbán Viktor.

A kétnapos fórumon beszédet mondott Tőkés László királyhágómelléki református püspök, Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, valamint Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője is. (fidesz.hu/Kárpátalja)