Új elnök a MET élén

Egészségügy

2007. június 8., 10:00 , 334. szám

A közelmúltban került sor a sárospataki Rákóczi-vár Borostyán Múzsák templomának épületében a Magyar Egészségügyi Társaság tisztújító küldöttgyűlésére. Az eseményen a közel 15 éve működő és napjainkban immáron 2000 tagot számláló Társaságból több mint 110 fő vett részt, Kárpátalját 14 orvos képviselte.

Dr. Mikola István elnöki megnyitóját követően dr. Andrásofszky Barna , a Társaság első elnöke és örökös tagja beszélt a MET eddigi tevékenységéről. Dr. Süveges Ildikó Hogyan tovább a MET-ben?, majd dr. Mikola István Határokon átívelő együttműködés címmel tartott előadást. Ezután sor került az elnökség és a felügyelő bizottság megválasztására. Mivel a MET elnöki tisztségéről dr. Mikola István - egyéb elfoglaltságára hivatkozva - lemondott, az újonnan választott elnökség új elnöknek, dr. Süveges Ildikónak szavazott bizalmat.

A Társaság elnökségében Kárpátaljáról helyet kapott dr. Csík Adalbert-Ferenc, a Kárpátaljai Magyar Egészségügyi Dolgozók Társaságának (KMEDT) elnöke, valamint a háromfős felügyelő bizottságban dr. Szabó Miklós csapi belgyógyász.

(tamási)