Tűzesetek Kárpátalján

2007. június 15., 10:00 , 335. szám

Munkácson egy irodaépület, Korláthelmecen az iskola égett

Lángok Munkács belvárosában

Égett egy ház Munkács belvárosában hétfőn este.

A lángok helyi idő szerint 20 órakor csaptak fel a Mira (Béke) utcai háromszintes irodaépületben, melyben egy bankfiók és magánvállalkozók hivatalai működtek. A kivonuló tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, ám a károk így is jelentősek. A tűz következtében megsemmisült a palatető és az épület manzárdhelyiségeinek faszerkezete. Ugyancsak a lángok martalékává vált az első és a második emelet helyiségeinek teljes berendezése is.

A szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen, az ügyben vizsgálat indult - közölte érdeklődésünkre a rendkívüli helyzetek minisztériuma megyei főosztályának sajtószolgálata.

szcs

Égett az iskola Korláthelmecen

A helyi elemi iskola egykor szebb napokat látott épületének tetőzete fogott tüzet június 10-én.

Az épületből előtörő füstgomolyagokat a járókelők vették észre. A lakosság azonnal értesítette a tűzoltókat, s azok kiérkezéséig az emberek a rendelkezésükre álló eszközökkel igyekeztek elfojtani a lángokat, illetve mentették az épületből az ingóságokat.

A helyszínre érkező tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat, amelyek addig már hat négyzetméternyi területen semmisítették vagy rongálták meg a XIX. század végén épült ház tetőzetét, a fa tetőszerkezetet, valamint négy osztályterem mennyezetét. Az épületet sikerült megmenteni, a keletkezett kár azonban jelentős, mintegy 10 ezer hrivnyára becsülik.

A tűz keletkezésének okait még vizsgálják a szakértők, a történések legvalószínűbb verziója szerint azonban a villamos hálózat meghibásodása okozhatta a tüzet - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma kárpátaljai főosztályának propagandaközpontja.

pszv