Városnapok Beregszászban

2007. június 15., 10:00 , 335. szám

Beregszász az elmúlt hétvégén ünnepelte hatodik alkalommal a város napját. A megnyitóra szombaton került sor a városi művelődési házban, ahol Gajdos István, Beregszász polgármestere köszöntötte a jelenlevőket, majd ünnepi beszédében visszatekintett a város 900 éves múltjára.

A vendégek közül többek között Gegesi Ferenc, a Ferencváros polgármestere, Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere köszöntötte a várost és lakosait. Jókívánságait tolmácsolta Volodimir Hoblik, a megyei közigazgatás elnökhelyettese és Brenzovics László, a megyei tanács elnökhelyettese, Volodimir Trikur, a járási közigazgatás és Csizmár Béla, a járási tanács elnöke is.

Az elmúlt másfél évtizedben számos fontos esemény történt a város életében. Gimnáziumok jöttek létre, megalakult és jól működik az Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, a Rákóczi-főiskolán több mint ezer diák tanul. Van tehát mire építeni - mondta Brenzovics László, a megyei tanács elnökének helyettese. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere kiemelte, hogy a testvérvárosi kapcsolatokat Kecskemét és Beregszász esetében sikerült kellő szintre emelni. A kulturális kapcsolatokon túl az együttműködésnek több, kézzelfogható eredménye is van, például a beregszászi cserkészház felépítése, a főiskola Kecskemét termének felújításához nyújtott anyagi segítség. A szónokokat további felszólalók követték és átadták a Város Díszpolgára és a Pro Urbe díjakat is.

Az ünnepélyes megnyitót változatos programok követték. A kétnapos rendezvényt kulturális műsorok, motorostalálkozó, kiállítás, valamint ünnepi gálaműsor tették színessé.