2007. június 22.

2007. június 22., 10:00 , 336. szám

"Mint repdeső madársereg, úgy oltalmazza a Seregek Ura Jeruzsálemet: oltalmazza és megmenti, megvédi és megtartja. Térjetek meg ahhoz, akitől oly messze eltávolodtatok, Izráel fiai!" Ézs. 31, 5-6

A nyári nagy melegben ki ne vágyna egy kis felfrissülésre-felüdülésre? Ez az az időszak, amikor a szerencsésebbek nemcsak kimozdulnak otthonaikból, de elindulhatnak szabadságuk pihenéssel és élményekkel teli eltöltésére. El is utaznak sokan. Van, aki külföldre, a Balaton partjára, vagy éppen gyerekeihez utazik. Van, aki belföldre, üdülőközpontba, vagy a tenger partjára, de olyan is akad szép számmal, aki egész nyáron a kisajtótól csak a tengeriig jut, és vissza.

Vannak azonban olyan útjaink is, amelyek érdekesnek indulnak. Mégis messzebb visznek, mint azt gondolnánk. Többet követelnek, mint amennyit odaadnánk. Jobban megkötöznek, mint szeretnék. Vannak útjaink, amelyek messze vezetnek az igazi elfogadás és megbecsülés atyai házától.

Egy nyári kaland, amely szétüti eddigi életedet. Oda a családi élet és békesség...

Egy eddig ki nem próbált anyag, amivel megkínálnak a diszkóban. Mire magadhoz térsz, már régen függő lettél, és bármit megteszel, csak hogy megkapd a napi adagot...

Szerelmi csalódás: annyi együtt töltött idő után mégis egy másikat választ...

Lehet, olyasvalakit gyászolsz, akit senki nem pótolhat...

Talán éppen most tettek ki a munkahelyedről, mert a huszonéves főnök szerint öreg vagy és mihaszna...

Vagy éppen ki tudja hányadszor próbálsz leszokni a cigarettáról, italozásról, játékautomatázásról.... Mind-mind olyan utak, amelyek csak kikapcsolódásnak, izgalmas kirándulásnak indultak, most pedig az életedre törnek.

Jusson eszedbe: van Valaki, akinek fontos vagy. Aki még mindig, még most is hív téged. Nála van Oltalom. Nála van Gyógyulás. Nála van Megbocsátás: övéit "oltalmazza és megmenti, megvédi és megtartja. Térjetek meg ahhoz, akitől oly messze eltávolodtatok, Izráel fiai!" Ámen.

Estók István