Nagyberegi Szőttesfesztivál

2007. június 22., 10:00 , 336. szám

A közelmúltban a beregszászi járási Nagyberegen második alkalommal került megrendezésre a Nagyberegi Szőttesfesztivál és falunap.

A szőttesfesztivál azért jött létre, hogy népszerűsítse a beregi szőttest. A rendezvényt Orosz Márta polgármester nyitotta meg, köszöntve a rendezvényt jelenlétükkel megtisztelő vendégeket: Szűcs Gabriellát, Nagybereg testvértelepülésének, a magyarországi Szakoly polgármester asszonyát, Csizmár Bélát, a Beregszászi Járási Tanács elnökét, a KMKSZ Beregszászi Járási Szervezetének alelnökét, Sin Józsefet, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal elnökhelyettesét, Braun Bélát, a Beregszászi Járási Tanács elnökhelyettesét és Bálint Andrást, a Beregszászi Járási Tanács szervezési osztályának vezetőjét, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnökét.

Az ünnepi műsorban fellépett többek között a Nagyberegi Kultúrház művészeti csoportja, az Atasz Tánccsoport, a Kis- és Nagybégányi Tánccsoport, Szakoly község asszonykórusa, a Piruett Táncegyüttes, sor került a helybeli óvodások szereplésére és szépségversenyre is. A kulturális program mellett különböző sportrendezvények is zajlottak: a szervezők utcabajnokságot rendeztek, a négy jelentkező csapat (Dombfalu, Kesztyűgyár, Gázla, Hatház) kispályás futballban, célbadobásban (a hölgyeknek fakanállal), kötélhúzásban, tizenegyeslövésben mérhette össze a tudását.

Az ünnepséget táncmulatság zárta, melyen az Integrál zenekar szolgáltatta a zenét.

snicer