Továbbra is félvállról veszik a Selye-egyetemet

2007. július 6., 10:00 , 338. szám

Csőd szélére került a révkomáromi Selye János Egyetem: a szlovák oktatásügyi tárca a 802 ezer koronás állami támogatás helyett mindössze hatezer koronát adott az intézménynek. Albert Sándor rektor szerint most már tényleg gondok vannak.

A komáromi magyar egyetem kálváriája februárban kezdődött: önhibán kívüli késlekedés miatt pénzbeli büntetéssel sújtották az egyetemet, az intézmény a 802 ezer koronás központi állami támogatás helyett mindössze hatezer koronát kapott az oktatásügyi tárcától. "A központi hallgatói rendszer számára kellett elkészítenünk egy jegyzéket. Elvileg november végéig kellett volna elküldenünk azt, de a szükséges kódok csak a határidőt követő második napon érkeztek meg az egyetemre, így a megadott határidőt nem tudtuk teljesíteni" - bosszankodott a tavalyi 73 millió korona helyett idén 48,8 millióból gazdálkodó egyetem vezetője.

A rektor megjegyezte, egy hónapig tudnak még zavartalanul működni. "A magyar oktatási tárcával és a kormányhivatallal is szerződést írtunk alá, ennek értelmében 30-30 millió forinttal támogatják az egyetemet. A pénz még nem érkezett meg, de remélem, ez már csak hetek kérdése" - bizakodott Albert Sándor. (felvidek.ma/Hídlap)