Kölcsey Nyári Pedagógusakadémia - II. turnus

2007. július 13., 10:00 , 339. szám

Július 9-én vette kezdetét a Kölcsey Nyári Pedagógusakadémia II. turnusa földrajz, történelem, biológia, kémia és magyar szakos pedagógusok részvételével.

Az ünnepélyes megnyitóra a főiskola Győr termében került sor, ahol dr. Orosz Ildikó, a KMPSZ és a főiskola elnök asszonya köszöntötte a megjelenteket - köztük a Márton Áron Szakkollégium képviseletében Fejes István igazgatót és Demeter József szakmai asszisztenst, a Magyar Oktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok Irodájának képviseletében Király Annamária főtanácsost, dr. Deme Tamás főiskola docenst, művelődéskutatót, valamint a különböző szakok programfelelőseit: a magyar szakosok képviseletében Riskó Mártát, a biológia szakosoknál Kohut Erzsébetet, a kémikusoknál Bak Évát, a történészeknél Medvecz Andreát és Molnárné Svetkó Erzsébetet, a földrajzosoknál pedig Papp Gézát. A programokról szólva elmondta: mindennap egy plenáris előadást, majd a pedagógusi szakiránynak megfelelő csoportos előadásokat tartanak. Dr. Orosz Ildikó felhívta a figyelmet a sorra kerülő előadások magas színvonalára, melyeket a Balassi Bálint Intézet, a Márton Áron Szakkollégium, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem

(ELTE), a Pécsi Tudományegyetem, a Károlyi Gáspár Főiskola, a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola, az Ungvári Nemzeti Egyetem, a Megyei Pedagógus-továbbképző Intézet, az Ungvári Oktatásügyi Osztály, a KMPSZ és a KMF előadói biztosítanak.

Az előadások mellett a pedagógusok tartalmas pihenését többek között kirándulás, az Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Gyermekstúdiójának előadása, esténként pedig filmvetítések biztosították: a Horthy Miklós kormányzóról készült dokumentumfilm, a nagy sikerű Szabadság, szerelem c. alkotás, valamint a Szabad Európa Rádió egykori munkatársával, Skultéty Csabával készített interjú.

-halász-