Malina-ügy: a szlovák rendőrség nem indítja újra a nyomozást

2007. július 13., 10:00 , 339. szám

A szlovák rendőrség szerint a Malina Hedvig mellett nyilatkozó férfi által elmondottak nem indokolják a lezárt nyomozás újraindítását - számolt be róla a pozsonyi Új Szó.

"Semmi olyasmit nem tudtunk meg tőle, amiért újra kellene indítani a lezárt nyomozást, befejezett ügyben pedig senkit sem lehet tanúként meghallgatni" - mondta a lapnak Martin Korch, Szlovákia országos rendőr-főkapitányságának szóvivője.

Malina Hedvig, a Nyitrán tanuló magyar nemzetiségű csallóközi lány tavaly augusztusban azt állította, hogy két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt. A nyitrai rendőrség két hét múltán azzal zárta le a nyomozást, hogy a lány csak kitalálta a megveretését.

Az ügy fejleményeinek egyike, hogy Hedvig ellen hamis tanúvallomás gyanúja miatt vádindítvány készült, melynek alapján a bíróság akár öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti. A lányt feljelentő személy azóta öngyilkos lett, majd jelentkezett az egyik szlovák hírtelevízióban egy Zdeno K. nevű nyitrai férfi, aki azt nyilatkozta: ismeri Hedvig egyik támadóját. (MTV/vajdasagma.info)