Ünnepelt Kígyós

2007. július 27., 10:00 , 341. szám
Gyermekszépségverseny: Kígyós szépei

A rekordokat döntögető hőség sem riasztotta vissza a Beregszász melletti Kígyós község lakóit attól, hogy ünnepeljenek az elmúlt vasárnap. Kész Elemér polgármester, a helyi KMKSZ-alapszervezet elnöke nyitotta meg a falunapot, majd Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének alelnöke szólt a jelenlévőkhöz: "Kígyós lakói munkát szerető emberek, akik a mai nehéz körülmények között bizonyították, hogy kemény munkával lehet karriert csinálni és eredményeket elérni. A község híres borairól, farmereiről, akik jónak nem mondható földeken is szép eredményeket érnek el, a Kígyóson készített szőttes is bejárta a világot, hírnevet szerezve ennek a beregi községnek. Köszönöm a meghívást, megtisztelő önökkel együtt ünnepelni" - zárta gondolatait az elnök. Papp Endréné, a magyarországi testvértelepülés, Tiszarád polgármestere is köszöntötte a falunap résztvevőit, majd átadta községe ajándékát. Sin József, a Beregszászi Járási Adminisztráció elnökhelyettese számba vet

te a hat évvel ezelőtt önálló községgé vált település eddig elért eredményeit, és beszélt a falu lakossága előtt álló feladatokról. Példaértékűnek nevezte a Kígyós és Tiszarád között kialakult együttműködést. A falunapon jelen volt Bálint András is, a Beregszászi Járási Tanács Szervezési Osztályának vezetője.

A megnyitót követően az érdeklődők megtekinthették a Kígyósi Általános Iskola és az óvoda növendékeinek műsorát, nagy sikert aratott a Nagyhalászi Aranyeső Népdalkör, többször is színpadra lépett a beregszászi Natali és a kígyósi Princessz Tánccsoport. A gyermekszépségverseny zsűrije hosszas tanácskozás után úgy döntött, hogy 2007-ben Tóth Brigitta Kígyós szépe, udvarhölgyei Csok Krisztina és Orosz Beatrix. A tombolasorsolás fődíja egy korszerű mobiltelefon volt, amit Tacsi Viktor vihetett haza. A faluházban bográcsgulyás és töltött káposzta volt az ünnepi menü, amely után mindenki megkóstolhatta a helyi borokat.

A futballpályán kispályás labdarúgótorna zajlott, ahol az első és a második helyen a két helyi csapat végzett, maga mögé utasítva Gut és Tiszarád két-két csapatát.

Amikor esteledett és enyhült a nagy meleg, hajnalig tartó szabadtéri táncmulatság vette kezdetét, amelyhez a halábori Bózsár együttes szolgáltatott élőzenét.

dózsa