Munkács: V. Gitárostábor

2007. augusztus 3., 10:00 , 342. szám

Július 31-én vette kezdetét és augusztus 5-ig tart Munkácson a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye által szervezett V. Gitárostábor. A Pákh-házban sorra kerülő rendezvényen az anyaországból és vidékünkről érkezett oktatók foglalkoznak kárpátaljai gyerekekkel.

A résztvevőkkel - 5 csoportban - három-három anyaországi és kárpátaljai oktató foglalkozik, köztük a vidékünkön már jól ismert Deme Csaba veresegyházi zeneszerző.

A foglalkozások mellett a szervezők természetesen gondoskodnak a kikapcsolódást szolgáló programokról is: lehetőség van a játékra, városnézésre, kötetlen beszélgetésre az előadókkal stb. Délutánonként a táborozók szentmiséken vesznek majd részt. Szombat este közös programra kerül majd sor, ahol minden csoport - kezdőtől a haladóig - rövid műsorral készül.

Mint a szervezőktől megtudtuk, az eddig szervezett gitárostáborok nem voltak eredménytelenek: több tehetséges fiatal sajátította el a gitározás tudományát, melyet egyházközségében a szentmisék alatti zenés szolgálatnál kamatoztatnak. Tehetségük önmagáért beszél: ezt bizonyítja, hogy a mostani tábor három kárpátaljai oktatója közül kettő az előző gitáros táborok egykori növendéke.

F. Zs.