Villám pusztította el a ravatalozót

Aknaszlatina

2007. augusztus 3., 10:00 , 342. szám

Július 24-én a técsői járási Aknaszlatinán vihar tombolt súlyos kárt okozva a helyieknek: ugyanis villám csapott a nagyközség egyik, a helyi magyarság halottainak végső nyughelyéül szolgáló köztemető ravatalozójába, aminek következtében az építmény teljesen leégett...

Az eseményről Modics Sándor, a temető gondnoka informálta lapunkat, aki elmondta, hogy a természeti csapás következtében az épület elvesztésén kívül egyéb károk is keletkeztek, mert a ravatalozóban tartották a temetési szertartás más eszközeit is - a koporsó leengedéséhez szolgáló köteleket, deszkákat stb. -, melyek szintén az építménnyel együtt pusztultak el. Mint a gondnok elmondta, a ravatalozó sok szegény, hozzátartózók nélküli elhunytnak biztosította a kegyeleti szertartást. A ravatalozó helyreállítása tehát mindenképpen szükséges. Modics Sándor az esetet követően azonnal a községi tanács vezetőihez, Uhálj Jurij polgármesterhez és Kocserha János alpolgármesterhez fordult segítségért az újjáépítés ügyében.

Az ügy kapcsán Kocserha János, Aknaszlatina alpolgármestere elmondta: már folynak a megbeszélések az épület felújításának ügyében, de végleges döntésre egyenlőre nem került sor. Az alpolgármester azonban reményét fejezte ki, hogy a kegyeleti hely felújítása már a közeljövőben megoldódik.

-halász-