2007. augusztus 10.

2007. augusztus 10., 10:00 , 343. szám

Mindig álljunk készen a végső számadásra, bármikor szólít is az Úr!

Az evangélium Jézus második eljövetelére akar bennünket figyelmezetni. Az első század keresztényei életében nagy szerepe volt Jézus második eljövetelének, amely az idő múlásával egyre alábbhagyott.

Jézus figyelmeztetése a ma emberének is szól. Álljatok készen, mert nem tudjátok sem az időt, sem az órát, mikor kérik számon lelketeket.

Gyakran elfelejtjük, hogy az életünk végén az Isten elé kell majd állnunk és számot kell adnunk életünkről.

A ma embere sok esetben nem foglalkozik azzal, mi történik velünk a földi életünk után. Vannak, akik próbálják behatárolni különböző kutatások révén, mikor következik be a világvége. Mások megjövendölik, ekkor meg akkor itt a világvége, ami eddig soha nem következett be.

Az Úr nem akarja, hogy tudjuk, mikor jön el. Szüntelen virrasztásra, várakozásra buzdít. Éljünk mindig úgy, ha a legváratlanabb időben is jön, készen találjon minket.

Gondoljunk arra, ha tudnánk, mikor következik be az utolsó napunk, mindenki az utolsó napra hagyná a megtérését, hogy mindenkivel kibéküljön, elvégezze szentgyónását, hogy tiszta lelkiismerettel álljon az Úr elé.

A mennyország elnyeréséért egész életünkben munkálkodnunk kell. Szüntelen meg kell térnünk, tisztán kell tartanunk lelkünket, Istennel állandó kapcsolatban kell lennünk az imádság által és állandóan jót kell tennünk. Jézus erre adott példát a földi élete során. Kövessük Őt, így nyerhetjük el a megígért mennyországot.

Rácz István