Bótrágy ünnepelt

2007. augusztus 17., 10:00 , 344. szám
Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke köszönti Bótrágy község ünneplő közönségét a hagyományos falunap alkalmából.

A beregszászi járási Bótrágy községben augusztus 12-én került sor a hagyományos falunapi ünnepségre, melyet szerencsére nem zavart meg az időjárás. Csak egy frissítő néhány perces zápor volt délután, ez azonban nem befolyásolta a helybeliek és a vendégek ünnepi hangulatát.

A himnuszok elhangzását követően Hajdú Ferenc polgármester nyitotta meg az ünnepséget, majd köszöntötte a megjelent vendégeket és a falu lakosságát. Csizmár Béla, a Beregszászi Járási Tanács elnöke örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ismét Bótrágy lakosságával ünnepelhet együtt, majd szólt a járási tanács munkájáról a fejlesztési lehetőségek kiaknázása és az új munkahelyek létrehozása terén. Végül kifejezte azon reményét, hogy még ez év végéig Bótrágyra is eljut a gázvezeték és a földgáz.

Simon József, Bótrágy magyarországi testvértelepülése, Ramocsaháza polgármestere szólt arról, hogy öt évvel ezelőtt indult a testvértelepülési kapcsolat, és Ramocsaháza kész minden segítséget megadni Bótrágynak a falu további fejlődése érdekében. A falunapi ünnepségen ugyancsak jelen volt Csoma Tiborné, Nyirkécs polgármestere.

A nyitóünnepséget követően a szórakozásé volt a főszerep. Először a bótrágyi óvodások arattak nagy sikert műsorukkal, ezt követően a helyi kultúrház tánccsoportja lépett fel. Számos résztvevője volt a különböző ügyességi vetélkedőknek, illetve a tizenegyesrúgó versenynek, melyre a 7:5-ös hazai győzelemmel zárult Bótrágy - Hetyen barátságos labdarúgó-mérkőzés szünetében kerül sor.

A falunap egyik fénypontja az éjjeli tűzijáték volt. A programot csókverseny is gazdagította, melyre hét pár nevezett be, és a fiatalok hosszú perceken át csókolóztak, míg végre a zsűri kihirdethette a győztes párt. A csókverseny jó hangulatba hozta a táncos lábú bótrágyiakat és a más településekről érkezőket, így nem csoda, hogy reggelig tartott a mulatság, melynek során DJ Karesz és DJ Váradi szolgáltatták a jobbnál jobb zenéket.

B. J.