Megfellebbezték a Szövetség a Székelyföldért bejegyzésének elfogadását

2007. augusztus 17., 10:00 , 344. szám

Megfellebbezte a sepsiszentgyörgyi ügyészség a bíróság korábbi döntését, amely elfogadta a Szövetség a Székelyföldért egyesület jogi bejegyzési kérelmét.

Cosmin Andras ügyész, a sepsiszentgyörgyi ügyészség szóvivője kifejtette: tudomása szerint az óvás oka, hogy nem egyezik a bírósághoz benyújtott bejegyzési kéréshez csatolt két okirat.

Demeter János, a Kovászna Megyei Tanács elnöke a Krónika érdeklődésére elmondta: várható volt, hogy a sepsiszentgyörgyi ügyészség az utolsó pillanatban fellebbez majd. "Bár az ügyészségnek a politikától függetlenül kellene működnie, meglepően gyorsan reagáltak az egyesület megalapítását ellenző politikusok felhívására, hogy vizsgálják felül a bejegyzés törvényességét" - közölte Demeter.

Mint ismeretes, a bejegyzést elfogadó bírósági döntést követően Horia Grama, a Szociáldemokrata Párt háromszéki szervezetének elnöke kijelentette: felkéri a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsot (CSM), illetve a Közigazgatásireform- és Belügyminisztériumot, vizsgálják felül az egyesület jogi bejegyzésének törvényességét. (erdely.ma/Krónika)