Csalt a doktoranduszjelölt

Ösztöndíjtanács

2007. augusztus 31., 10:00 , 346. szám

Megerősítésre váró információink szerint a Kárpátaljai Magyar Ösztöndíjtanács legutóbbi ülésén hozták nyilvánosságra a magyarországi illetékesek, hogy H. A., az egyik kárpátaljai ifjúsági szervezet volt alelnöke, PhD-ösztöndíjra pályázó kárpátaljai kutató meghamisította a publikációs listáját, így kívánt másokkal szemben jogosulatlan előnyhöz jutni.

Kulisity István, az Oktatási és Kulturális Minisztérium politikai főtanácsadója lapunknak az eset kapcsán elmondta: "Az egyik pályázó olyan dokumentumot nyújtott be a pályázatához, amelyről kiderült, hogy hamis. Ezért a Kárpátaljai Magyar Ösztöndíjtanács egyhangú határozatával kizárta őt és pályázatát a pályázati kategóriából. Ezt a határozatot az előző héten megtartott budapesti Határon Túli Magyar Ösztöndíjtanács szintén egyhangúlag megerősítette. Viszont a határozat csak arról szól, hogy kizárja őt a pályázók sorából. Tehát jövőre újra pályázhat, amennyiben teljesen megfelel a pályázata a felhívás kritériumainak. Kérdés, hogy meg tud-e felelni?"

Az esettel kapcsolatban több információt nem adott számunkra a Kárpátaljai Magyar Ösztöndíjtanács és a minisztérium, adatvédelmi és személyiségjogi szabályokra hivatkozva.

dózsa