Gyermeknapi vigadalom Badalóban

2007. szeptember 14., 10:00 , 348. szám

Arany Ősz gyermeknapi vigadalom néven először tartottak gyermeknapot Badalóban a helyi óvoda területén.

Nagy András polgármester rövid megnyitójában emlékeztetett arra, hogy a korábbi, hagyományos falunapok alkalmával elsősorban a felnőttek szórakoz(tat)ásán volt a hangsúly, és most a gyerekeket kárpótlandó szervezték meg a helyi és járási képviselők segítségével a gyermeknapot.

Az óvodások és az iskolások műsora után három kategóriában szépségversenyt rendeztek, melyen a ,,dobogósok" mellett minden résztvevő kisebb ajándékot kapott. Az óvodások közül Orosz Kingának ítélte oda a pálmát a háromtagú zsűri, két udvarhölgye Jakab Szabina és Jakab Krisztina lett. A kisiskolások között Balogh Fanni, a nagyobbaknál Péter Zita fejére került a korona, Bíró Dóra és Lőrinc Noémi, illetve Barta Sztella és Tári Annamária pedig udvarhölgyek lettek.

A továbbiakban a helyi kultúrház tánccsoportja adott elő ukrán és magyar táncokat, majd ügyességi vetélkedőkre került sor. A kispályás focibajnokságra benevező csapatok győztesei a díjátadás után igazi kupából itták a gyerekpezsgőt. Nagy volt az érdeklődés az ingyenfagyit osztogató rendezőknél és a légvár bejáratánál, de finom bográcsgulyás és töltött káposzta is készült. Este pedig diszkó szórakoztatta a jól sikerült gyermeknap résztvevőit.

(tamási)