Sárkányrepülőt fogtak

2007. szeptember 14., 10:00 , 348. szám

Az ukrán határőrök őrizetbe vettek vasárnap egy magyar és egy ukrán állampolgárt, amiért motoros sárkányrepülővel hatoltak be az ország légterébe. A légi jármű közeledésére a magyar határőrség figyelmeztette az ukrán kollégákat - tájékoztatott az esetről az ukrán határőrség.

A riasztásra megerősítették a járőröket Beregszász és Tiszaújlak térségében, valamint mobil egységeket irányítottak a régióba.

A sárkányrepülőt vasárnap este hét óra körül fedezték fel a beregszászi járási Badaló térségében, majd fél órával később a nagyszőlősi járási Karácsfalva külterületén, a határtól mintegy 15 kilométernyire találtak rá az Ikarus C22 típusú repülő alkalmatosságra, amelyet egy fészerben próbáltak elrejteni. A helyszínen őrizetbe vettek egy ukrán és egy magyar állampolgárt, valamint két személygépkocsit is találtak a közelben. Sajtóhírek szerint a sárkányrepülőt a magyar állampolgár irányította.

Nem ez az első eset idén ezen a határszakaszon, hogy határsértők a légi utat választják. Júniusban egy piros-fehér könnyűmotoros repülőgépre figyeltek fel, mely magyar területre repült át, néhány nappal később pedig ukrán területen, a határtól 15 kilométernyire fogtak el egy sárkányrepülőt.

pszv